دستور تهیه دست پیچ کرمانشاهی

دست پیچ کرمانشاهی غذایی محلی است که شباهت زیادی به کوفته داشته و از دو لایه بیرونی و درونی تشکیل شده است. دست پیچ‌ها با گوشت بدون چربی، نخود لپه و آرد نخودچی تهیه و در سس مخصوص با حرارت ملایم پخته می‌شوند.

دست پیچ کرمانشاهی غذایی محلی است که شباهت زیادی به کوفته داشته و از دو لایه بیرونی و درونی تشکیل شده است. دست پیچ‌ها با گوشت بدون چربی، نخود لپه و آرد نخودچی تهیه و در سس مخصوص با حرارت ملایم پخته می‌شوند.

طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی

به منظور تهیه این غذای سنتی به مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
گوشت چرخ کرده بدون چربی500 گرم
لپه یا نخود250 گرم
آرد نخودچی100 گرم
پیاز متوسط رنده شده1 عدد
تخم مرغ2 عدد
زردچوبه، نمک و فلفلبه میزان لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردنبه میزان لازم
برگه قیسی200 گرم
کشمش بدون هسته150 گرم
مغز گردوی خرد شده150 گرم
پیاز داغ2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه

  1. پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا با هم مخلوط شده و گوشت مزه دار شود.
  2. لپه را از شب قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. سپس آب لپه را بریزید و آن را بپزید.
  3. لپه پخته را چرخ کنید تا کاملا له شود، سپس آن را همراه با آرد نخودچی به گوشت اضافه کنید.
  4. تخم مرغ‌ها را به مخلوط لپه، آرد نخودچی و گوشت اضافه کرده و مواد را با دست خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
  5. مایه دست پیچ را در نایلون قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  6. برگه‌های  قیسی و کشمش را تمیز بشویید و در صافی بریزید تا آب آن کاملا خارج شود، سپس با پیاز داغ و مغز گردو مخلوط کنید.
  7. از مایه دست پیچ به اندازه یک نارنگی بردارید، وسط آن را گود کرده و با مخلوط مواد میانی (برگه قیسی، کشمش، پیاز داغ و مغز  گردو) پر کنید، سپس آن را به شکل بیضی درآورید.
  8. روغن را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس دست پیچ‌ها را در آن سرخ کنید.
  9. دست پیچ‌های سرخ شده در قابلمه‌ای در یک ردیف بچینید.

اکنون باید سس را آماده کنید و دست پیچ‌ها را درون آب بپزید.

 

طرز تهیه سس دست پیچ

برای تهیه این سس به مواد اولیه زیر نیاز است.

مواد لازم برای تهیه سس دست پیچ 
آب1 لیوان
آبلیموی ترش2 قاشق غذاخوری
 رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری

مراحل پخت دست پیچ در سس

  1. رب گوجه فرنگی، آبلیمو، آب و شکر را مخلوط کرده و اگر از مواد میانی دست پیچ چیزی مانده به آن اضافه کنید، سپس این سس را روی دست پیچ‌ها بدهید.
  2. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و درب آن را ببندید، حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا سس به خورد دستپیچ‌ها رفته و غلیظ شود.
  3. دست پیچ آماده است، آن را در ظرف سرو بچینید و از سس غلیظ باقیمانده در قابلمه روی آن بریزید.

دست پیچ کرمانشاهی را به عنوان نهار همراه با نان و سبزی خوردن نوش جان کنید

جهت سفارش اینترنتی و دریافت مشاوره برای خرید هر محصول با شماره ثابت ۵۵۳۲۶۳۱۳-۰۲۱ یا ۰۹۱۰۸۸۳۳۶۰۳ کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید.

همکاران و مصرف کنندگان گرامی جهت هر گونه انتقاد و پیشنهاد با شماره ۰۹۱۲۲۷۷۷۶۴۰ مدیریت در تماس باشید.

همچنین مشاهده کنید

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *